מוזיאון ערד
דף הבית > אודותינו

המוזיאון ההיסטורי בערד

בשנת 2002 התארגנה קבוצת חברים ממייסדי ערד, אשר שמה לה למטרה להנציח את סיפורה של הקמת העיר ערד בשנות ה–60.

לשם הגשמת המטרה הקימה הקבוצה את "העמותה להקמת המוזיאון הפרטי ההסטורי בערד" – עמותה רשומה ברשם העמותות שמספרה 580400505. העמותה החליטה להקים מוזיאון היסטוריה ולידו תערוכה מתמדת שתספר במוצגים, באומר ובצליל את סיפורה המופלא של הקמת העיר ערד בשנות השישים. התערוכה תרכז את המידע אודות ערד – עיר במדבר בשנת 1960 ועד לבחירות המוניציפליות הראשונות בשנת 1966.

לשם הפקת התערוכה הכינה האוצרת המקצועית של התערוכה, גב' עדה נעמני, תכנית ואילו המעצב רון בן יעקב עיצב את התערוכה כפי שנראה בתוכנית התערוכה בתוך האתר.

מה נראה באתר?
הגולש באתר יוכל לראות את הערכים הבאים:

1. תכנית ההדמיה של התערוכה.
  2. אלבום המייסדים המורכב מרשימה כללית של כל מייסדי ערד, סיפורי ראשונים, תמונות היסטוריות ומדור לזיכרם של חברנו שאינם עוד.
  3. סרטים קצרים אודות הקמת ערד.
  4. כתבה בערוץ המקומי של הטלויזיה על שלבי ההקמה.
  5. מאמר של תמר אבנרי למה צריך מוזיאון היסטורי בערד.
  6. קטלוג מוצגים לתערוכה ועוד.
כמו כן נפתח בסמוך לתערוכה חדר מחשבים בו יוכל המתענין לראות את כל החומר העומד לרשות העמותה.

לסיכום, אנו מקווים כי יימצא בקרוב מאד התקציב למימון הקמת התערוכה ונוכל לחנוך את התערוכה בהקדם.

כתובת האתר שלנו היא www.arad-museum.co.il.

משפחות המייסדים (ראשוני המייסדים וצאצאיהם) מתבקשות ליצור קשר עם אורי פרי טלפון 050-5614060 כדי שנוכל להכלילן במוזיאון ובאתר המוזיאון.

לקבלת פרטים נוספים ניתן להתקשר טלפונית לאורי פרי, יו"ר העמותה, בטלפון מס' 050-5614060.

בונה האתר: יובל רבינוביץ – yuval@arad-museum.com
בונה האתר: שקד קליין hamayans@hotmail.com